כמה טיפים שכדאי לדעת לפני שאתם רוכשים מטבח חדש !

לחומר הגלם חשיבות רבה כאשר מייצרים מהם מטבחים שיחזיקו לעשרות שנים, ארונות המטבח חשופים לטמפרטורות משתנות חום קור לחות רטיבות וכו` ולכן חשיבות רבה לאיכות החומר. חומרי הגלם הנפוצים בתחום המטבחים הם עץ בכל סוגיו כגון: סיבית, mdf, סנדוויץ ולבידים שונים, לחומרי גלם אלה ישנם סוגים שלא עוברים בתו התקן, לטיב החומר משמעות גדולה לכן יש לבדוק שלחומרי הגלם אשר מרכיבים את המטבח שלכם יש תו תקן. בשוק המטבחים נוכל למצוא שני סוגים של חומרי גלם עיקריים בגוף המטבח והן סיבית וסנדוויץ.

 
סיבית – שבבי עץ המעורבבים בדבק ומודבקים על פלטה שמשני צדדיה מודבק נייר מלמין או פורמייקה.
סנדוויץ – שכבות עץ המודבקות זו לזו בצורה של שתי וערב כדי ליצור משטח אחיד ומאד חזק.
 

בארצות רבות הסיבית נפוץ מאד, אך בשיראל בשל הטמפרטורות המשתנות לא מומלץ להשתמש בחומר זה בארונות מטבח הלביד המומלץ ביותר לשימוש בארונות מטבח הוא לביד הסנדויץ אשר מאופיין בסטנדרט גבוהה, משטח אחיד וחזק אשר תואם את האקלים הישראלי, לביד הסנדוויץ חייב להיות מובחר בעל 9 שכבות מינימום

אז לסיכום כאשר אתם רוכשים מטבח חשוב מאד לשאול על מפרט החומרים ולבדוק היטב שיש תו תקן על כל חומרי הגלם.
 
מהו מטבח בסגנון מודרני ולמה הוא כל כך מיוחד